Tinki – Usein kysytyt kysymykset

1. En löydä tarjoamaani palvelua Tinkistä. Miten etenen?

Ota yhteyttä support@tinki.com -osoitteeseen sähköpostitse. Kerro meille puuttuvasta palvelusta, niin pystymme lisäämään sen sivustollemme.

2. Miten haen ammattilaisia ja mitä ovat tarjouspyynnöt

Tarjouspyyntöjen (request for proposal, RFP) avulla asiakas kertoo, minkälaisia tarjouksia hän tarvitsee. Ammattilaiselle ne ovat siis lupa tarjota omia palveluitaan. Avoimet tarjouspyynnöt näkyvät sopivalla etäisyydellä oleville, sopivan ammattitaidon omaaville ammattilaisille. Viidellä ammattilaisella on mahdollisuus tarjota asiakkaan tarjouspyyntöön 48 tunnin ajan, jonka jälkeen asiakas valitsee voittavan tarjouksen.

3. Paljonko Tinkin käyttäminen maksaa?

Tinki on ilmainen kaikille käyttäjille palvelun ensimmäisessä beta-vaiheessa. Tarjousten tekeminen tulee 2017 aikana olemaan maksullista ammattilaisille. Ilmoitamme muutoksesta hyvissä ajoin, eikä ketään tulla veloittamaan ilman lupaa.

4. Kuka voi tarkastella profiiliani?

Profiilisi tulee olemaan näkyvissä vain tarjousten ja tarjouspyyntöjen yhteydessä. Asiakkaat voivat tarkastella niiden ammattilaisten profiileja, jotka ovat tehneet tarjouksen tämän tarjouspyyntöön. Asiakkaiden profiilin perustiedot tulevat olemaan näkyvissä tarjouspyyntöjen yhteydessä.

5. Miten voin tallentaa profiiliini tekemät muutokset?

Profiiliisi tekemät muutokset tallentuvat automaattisesti, erillistä tallentamista ei siis tarvita.

6. Kuka näkee tarjoukseni Tinkissä?

Vain sinä ja tarjouspyynnön luonut asiakas näette tarjouksesi summan ja saateviestin, jonka kirjoitat tarjouksen yhteyteen. Muut tarjouksen tekijät eivät näe hintaasi tai viestiäsi.

7. Miten voin poistaa profiilini palvelusta?

Ota yhteyttä support@tinki.com.

8. Mihin sitoudun valitessani ammattilaisen projektiini Tinkissä?

Valitessasi mieluisesi tarjouksen ilmoitat kiinnostuksesi ostaa palvelun tarjouksen tehneeltä ammattilaiselta. Voitte kuitenkin vielä sopia projektin yksityiskohdista, neuvotella hinnasta, ja sopia arviointipuhelun tai käynnin.

9. Mihin sitoudun tehdessäni tarjouksen Tinkissä?

Tarjous on ilmoitus kiinnostuksesta tehdä projekti. Tarjous on kuitenkin hinta-arvio, sillä työn sisältöä voi joissain tapauksissa olla vaikea arvioida ilman arviointipuhelua tai –tapaamista.

10. Mitä ovat krediitit, ja mitä niillä voi ostaa?

Krediitit tulevat olemaan Tinkissä käytettävä valuutta, joilla voi esimerkiksi maksaa tarjouksen tekemisen. Tulemme ottamaan krediitit käyttöön vuoden 2017 kuluessa. Ennen tätä muutosta voi tarjouksia tehdä ilmaiseksi, vaikka krediittejä ei olisikaan.

11. Olen aivan tavallinen yksityishenkilö. Voinko hakea työntekijöitä Tinkin avulla?

Kyllä voit! Tinkin kautta apua voivat hakea niin yritykset kuin yksityishenkilötkin.

12. Olen yritys. Voinko tarjota työntekijöitäni Tinkin kautta?

Voit, mutta ota huomioon että jokaisen työntekijän tulisi tehdä itse itselleen profiili ja tarjota töitä itse. Asiakkaan kannalta tarjouksenne laatu on huonompi, jos tarjouksen tekijänä on yritys X eikä henkilökohtaisesti työn tekijä itse.

13. Kuka on Tinkin kautta sovittujen töiden työnantaja?

Tinki ei ota tähän kantaa, sillä Tinki toimii vain työtarjousten välittäjänä.

14. Miten avaan tarjouspyyntöjä?

Voit aloittaa kirjoittamalla hakukenttään tarpeestasi, tai mennä etukäteen tekemien luokittelujemme kautta oikean aiheeseen valitsemalla aihealueen hakukentän alta palvelun etusivulla. Ohjaamme sinua kyllä tästä eteenpäin. Lisätietoja löydät Miten tinki toimii -osiosta.

15. Miten saan yhteyden ammattilaiseen?

Saat ammattilaiseen yhteyden chat-ruudun avulla tämän tehtyä tarjouksen tarjouspyyntöösi. Valittuasi ammattilaisen projektiisi saat tähän yhteyden projektisivuilta löytyvän chat-ruudun avulla, tai projektisivuilta löytyvien yhteystietojen avulla.

16. Miten saan tietää minulle sopivista töistä?

Saat ilmoituksen sinulle sopivista töistä kun olet kirjautuneena Tinkissä Lähetämme sähköpostin jokaisesta uudesta tarjouspyynnöstä, johon sinulla on mahdollisuus tehdä tarjous. Kannattaa siis tarkistaa sähköposti tai kirjautua sisään tinkiin säännöllisin väliajoin!

17. Miten voin tehdä tarjouksen tarjouspyyntöihin?

Tutustu ensin hyvin tarjouspyyntöön: onko keikka sinulle sopiva, pystytkö toimittamaan kaiken, mitä asiakas pyytää? Anna sitten työllesi hinta ja kirjoita perään hyvä saate. Lisätietoa löytyy Miten Tinki toimii –osiosta. Tsekkaa myös blogikirjoituksemme hyvän tarjouksen tekemisestä.

18. Mitä ovat projektit ja miten voin olla yhteydessä asiakkaaseen?

Jos asiakas valitsee tarjouksesi, muuttuu tarjouspyyntö sinun ja asiakkaan väliseksi projektiksi. Projektisivuilta löydät asiakkaan yhteystiedot ja projektin yksityiskohdat. Voit olla yhteydessä asiakkaaseen suoraan, tai käyttämällä projektisivulta löytyvää chat-ruutua.

19. Miten saan korvauksen töistäni?

Tinki ei toistaiseksi hoida laskuttamista ammattilaisten puolesta. Projektin laskuttaminen sovitaan suoraan asiakkaan kanssa. Useimmiten ammattilainen laskuttaa oman yrityksen/toiminimen kautta tai vaihtoehtoisesti netistä löytyvän laskutuspalvelun kautta. Lue ”miten laskutan ilman Y-tunnusta” –artikkelista lisätietoja. Tulemme myöhemmin laajentamaan palveluitamme tähän liittyen.